2012-09-10

Kaffemjölk med extra lång hållbarhet

Produktbild från företaget Lindahls Mejeriprodukter AB - Kaffemjölk med extra lång hållbarhet

Lindahls FOOD har märkt en ökad efterfrågan från vendingbranschen, och framför allt från uthyrare av kaffeautomater, av mjölk som kan förvaras i rumstemperatur. Därför presenterar Lindahls nu en kaffemjölk med extra lång hållbarhet och som kan förvaras i rumstemperatur.

Det ligger inga konstigheter bakom anledningen till att mjölken klarar att förvaras både länge och varmt. Under tillverkningsprocessen hettas mjölken upp mer än vad man vanligtvis gör vid framställningen, detta kallas UHT-behandling ( Ultra-High Temperature). När mjölken värms upp dör de mikroorganismer som finns i mjölken. Det är endast denna upphettning och inte några tillsatser som bidrar till att mjölken håller längre.

- Vi märker att många uthyrare av kaffeautomater vill byta ut mjölkpulvret mot riktigt mjölk eftersom deras kunder efterfrågar det.  En produkt med lång hållbarhet och som inte är en kylvara underlättar hanteringen, säger Malin Sandberg, säljare på Lindahls Food AB.

Lindahls Kaffemjölk passar så väl till kaffe som till cappuccino eller caffé latte. Produkten säljs direkt till grossist och finns inte till försäljning i dagligvaruhandeln.

Näringsvärde/100 g

Energi: 195 kJ/ (46 kcal), Protein:3,4, Kolhydrater: 4,8, Fett: 1,5

För mer information: Kontakta Roger Carlsson, chef storkök/industri Lindahls FOOD Tlf 036-340011, Mobil 076-846 23 36.

Är du intresserad av att köpa produkten? Kontakta Malin Sandberg, Tlf 036-340088, Mobil 0725-217395

Information UHT: Mjölken värms upp till cirka 135-140 °C i 2-4 sekunder, värmen gör att de mikroorganismer som finns i mjölken dör.  

Information om företaget: Lindahls Mejeriprodukter AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk