2015-02-02

Lindahls lanserar ny proteinrik produkt – Kefir!

Produktbild från företaget Lindahls Mejeriprodukter AB - Lindahls lanserar ny proteinrik produkt – Kefir!

Vår kvarg har blivit populär men vi är ständigt på jakt efter andra intressanta produkter. Därför lanserar vi nu Kefir – med lika mycket protein som i kvarg men lite krämigare och dessutom med en levande yoghurtkultur som är bra för magen.

Kefiren kommer dels i en naturell variant i 500-gramsbägare och en variant med smak av blåbär- acai, utan tillsatt socker i 250-gramsbägare.

- Vi följer noga mattrender världen över och vi har sett att kefiren har blivit allt mer populär de senaste åren, särskilt i USA är trenden stor. Eftersom den är rik på protein så passar den naturligt in i vårt sortiment och kan vara ett bra alternativ till dem som tycker att kvargen är lite för sträv, säger Anders Ahlström, brand manager för Lindahls mejeriprodukter.

Kefir är en form av kulturmjölk som innehåller en speciell kefirkultur. Det finns många olika varianter av kefir, men framförallt används mjölksyrabakerier som t ex Lactobacillus acidophilius. Kulturen tillsätts i mjölk som har filtrerats för att få en hög proteinhalt och en tjock konsistens. Tack vare sitt innehåll av lactobaciller anses kefir hälsosamt och kan precis som vår kvarg ätas av folk som tränar och söker en hög proteinhalt.

Proteinet gör att kroppen orkar bygga upp muskler som blir ännu starkare och uthålligare än före träningen. Dessutom får man i sig andra näringsämnen som gör gott för kroppen.

Kefir naturell och Kefir blåbär-acai kommer att säljas på ICA från och med vecka 7.

Information om företaget: Lindahls Mejeriprodukter AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk